Wij zijn niet alleen de geschikte plaatselijke vakman als het om schilderen gaat of klein timmerwerk, ook voor wandafwerking is Capel het deskundige bedrijf uit Alphen aan den Rijn om in te schakelen.

Het aanbrengen van glasweefsel- en renovliesbehang is ons specialisme. Wij plakken dit naadloos op de muur voor een strak en glad eindresultaat. Heb je liever geen behang maar latex op je muur? Ook dat kunnen wij verzorgen.

Behang

Tegenwoordig worden de muren in nieuwbouwwoningen behangklaar opgeleverd. Als huiseigenaar kies jij voor de soort wandafwerking: de wanden laten spachtelputzen, stukadoren, behangen met renovlies en daarna sauzen. Of kies je voor spuitwerk of direct sauzen van de muur? Ons advies voor de wandafwerking bij een net opgeleverde nieuwe woning is renovlies laten aanbrengen en het vervolgens in de kleur van je keuze sauzen. Voordat wij het op de muur plakken, schuren en plamuren wij de wanden. Dan is de ondergrond netjes en glad en krijg je een glad eindresultaat.

Renovlies is geen nieuw product wat betreft opties voor wandafwerking. Misschien is het minder bekend dan glasweefsel- of glasvliesbehang. Het werd vaak gebruikt als wandafwerking bij renovaties van woningen en panden. Zelfs als je op een oude muur met scheuren of oneffenheden renovlies (ook renovatievlies genoemd) aanbrengt, ziet de muur er weer glad en strak uit. Je hebt dan de eerste jaren geen omkijken meer naar het onderhoud van je muur of wand.

Soorten behang

Glasvezelbehang is de verzamelnaam voor drie soorten behang:

  • Glasweefsel behang. Het is gemaakt van glasvezels die op een speciale manier geweven zijn. Je kunt glasweefsel kopen in verschillende diktes en structuren. Het voordeel van deze vorm van wandafwerking is dat het heel sterk is. Deze variant is een behangsoort met structuur en is dus minder glad dan renovlies.
  • Glasvlies behang. Dit is geen behang dat uit papier bestaat maar uit glasvezels. Het is stootvast en sterk.
  • Renovlies behang. Een behangsoort dat is gemaakt uit papier met vezels. Dit behang kan zelfs de kleinste haarscheurtjes in een muur opvangen en heeft een sterk egaliserende werking waardoor je muren er strak uitzien. Het heeft de uitstraling van een glad gestucte muur.

Renovlies behang is de sterkste en best dekkende behangsoort; het vormt een beschermlaag op je muur. Wij brengen het naadloos voor je aan zodat het een heel mooi alternatief is voor een gestucte muur. Voordeel ten opzichte van stucen: bij renovlies ontstaan minder snel beschadigingen dan bij stucwerk; het is stoot- en krasvaster. Het verkleint de kans op scheuren en is scheuroverbruggend. Hierdoor is het zelfs voor probleemmuren een geschikte behangsoort. Het is verkrijgbaar in diverse motieven en diktes. Na het aanbrengen van het behang kunnen wij de muren schilderen in elke gewenste kleurtint.

Latex spuiten

Zijn de muren van je woning of pand schilderklaar gemaakt door een stukadoor? Dan zijn ze gereed om ze met latex te laten spuiten. Dit is het machinaal aanbrengen van de latexverf op de muur met een streep- en baanloos eindresultaat. Deze afwerkingsvorm is ook mogelijk voor plafonds.

Advies op maat

Vind je het lastig om te kiezen welke soort wandafwerking voor jouw woning of pand het beste is? Wij komen graag bij je langs om je te adviseren zodat jij een perfect afgewerkte wand krijgt.

Wil je meer weten over onze diensten?